Certificate energetice in Braila

Compania noastra este specializata in elaborarea de certificate energetice pentru toate zonele tarii, acolo unde avem numerosi colaboratori cu o experienta de peste 10 ani in domeniu.

Zone importante de expertiza sunt Galati si Braila, acolo unde birourile noastre sunt situate in locatii accesibile, iar colegii nostri va pot ajuta cu promptitudine.

Ce este un certificat energetic ?

Certificatul energetic este un document scris, cu caracter informative, ce atesta performantele energetice ale locuintei si incadreaza imobilul intr-o clasa energetica. Actul detaliaza caracteristicile constructiei si ale instalatiilor aferente (apa calda, instalatie de climatizare, incalzire, ventilatie si iluminat artificial).

Clasele energetice sunt in numar de sapte (clasa A este cea mai eficienta din punct de vedere energetic, iar clasa G este cea cu eficienta energetica cea mai scazuta).

Certificatul poate fi completat cu un audit energetic cu ajutorul caruia se identifica solutiile de reabilitare termica si de crestere a eficientei energetice.

Etapele elaborarii

Eliberarea acestui act presupune respectarea mai multor etape.

In prima faza se face evaluarea performantei energetice a imobilului in conditii normale, pe baza caracteristicilor constructive si al planului pentru instalatii.

In randul acestor caracteristici se numara incalzirea, prepararea apei calde, iluminat artificial si ventilarea sau climatizarea imobilului.

Faza urmatoare este aceea in care se defineste cladirea de referinta atasata cladirii reale si se face evaluarea performantei energetice a acesteia (aceasta faza nu se aplica in cazul apartamentelor);

Faza a treia presupune incadrarea cladirii in clasa de performanta energetica si de meniu;

In faza a patra se face notarea din punct de vedere energetic a cladirii, urmata de intocmirea “Certificatului de Performanta Energetica “ (CPE) pentru imobilul respectiv. In acest act se pot introduce si recomandarile facute de catre auditorii energetici pentru cresterea eficientei in utilizarea energiei.

Va asteptam telefoanele pentru a va comunica pretul certificatului si a stabili ziua si ora la care ne vom deplasa la adresa ce urmeaza a fi auditata. Deplasarile vor fi facute cu maxima operativitate (de cele mai multe ori chiar in ziua in care primim apelurile dumneavoastra).

Valabilitatea

Conform Legii 159/2013 care modifica si completeaza Legea 372/2005 privind performanta energetic a cladirilor, valabilitatea Certificatului Energetic este de 10 ani de la data emiterii.

In situatia in care proprietarul face modificari care au impact asupra consumului energetic (termopane, anvelopare casa), acesta poate solicita un nou certificat energetic prin care sa fie luate in calcul aceste imbunatatiri, in vederea obtinerii unui calificativ mai bun.